روغن طیوری پرورش کبک، در پرورش کبکها، رعایت اصول تغذیه از اهمیت بسیاری برخوردار است. بدون شناخت دقیق از نیازهای تغذیهای آنها، ممکن است هزینههای پرورشی به طور معقولی مدیریت نشود. در این مقاله، ما به تفصیل به اصول تغذیه در پرورش کبکها پرداخته و راهکارهایی را ارائه میدهیم تا شما بتوانید به بهرهوری و موفقیت بیشتری در پرورش کبکها دست یابید.
درست است که؛ جیره غذایی که در اختیار کبک ها قرار می گیرد، تفاوت چندانی با سایر پرندگان ندارد، اما جالب است بدانید که نوع غذایی که در اختیار آنها می گذاریدبایدبه اندازه کافی پروتئین، املاح و مواد معدنی، انواع ویتامین ها، کربوهیدرات ها، کلسیم، فیبر های انرژی زا، فسفر و … در خود داشته باشند تا بتواند احتیاجات بدن آنها را در سنین مختلف تامین کند.
در طبيعت كبک ها طبق عادت غذایی خود از انواع برگها، دانهها، میوهها و انواع جنبندگان مثل حشرات و ملخ تغذیه می کنند اما در سيستم صنعتی روش تغذیه کردن آنها فرق می کند. خوراکهای كنسانتره ای فرموله شده که شامل ذرت، كنجاله سويا و… است، مناسبترین فاکتور برای تغذیه آنهاست و باید برحسب هدفی که برای پرورش کبک در پیش گرفته اید، مطابقت کند چون غذای کبک پروار شده، مولد و تخمگذار با یکدیگر فرق می کند و باید طبق احتياجات غذايی آنها تأمین شود.
ميزان مصرف خوراک يك كبک مولد در حين پرورش، حدودا ۳۰ گرم در طول روز است و به ازای هر ۷ كيلوگرم جیره ای كه مصرف میشود، می توان انتظار تولید یک کيلوگرم گوشت را داشت یعنی اگر يك كبک گوشتی که نیم کیلو گرم وزن دارد و برای کشتار آماده است ، مقدار غذایی که در طول دوره پرواری مصرف کرده است حدودا ۵/۳ كيلوگرم بوده است.
در اختیار گذاشتن آب کافی نقش بسیار مهمی در زندگی کبک ها ایفا می کند چرا که حدود ۶۵ الی ۷۰ درصد بدن آنها، از آب تشکیل شده است. میزان تحمل گرسنگی کبک ها اصلا قابل مقایسه با میزان تحمل تشنگی آنها نیست اگر در کمتر از چند ساعت، به کبک آب نرسد ، می تواند آن را از پای در آورد. اگر به روش غذا خوردن آنها دقت کنید، متوجه خواهید شد که، کبک ها در حین خوردن غذا مدام آب می خورند چرا که این امر؛
وقتی در منابع غذایی انرژی کافی وجود داشته باشد، می تواند متابولیسم بدن آنها را تقویت کند. با بالا رفتن انژری بدن، سر زندگی کبک ها بیشتر می شود ولی به شرطی که این انرژی از قندهای خوراکی، اسیدهای آمینه و چربی های موجود در جیره غذایی کبک ها و طبق فاکتورهای تعین شده در جیره غذایی آنها تامین شود تا با تاثیر مثبتی که دارد؛
ولی مادامی که مقدار انرژی در منابع غذایی کبک ها هیچ حد اعتدالی نداشته باشد:
پتاسیم ، سدیم، فسفر، کلر و منیزیم و کلسیم مهمترین منابع مواد معدنی هستند که نقش مهمی در رشد کبک ها خواهند داشت. با کمبود مواد معدنی:
كبك پرنده ای است كه مقاومت بدنش در مقایسه با ساير پرندگان برای مقابله با انواع بیماریهای ميكروبی و ویروسی بیشتر است ولی به شرطی که از داروهای تقویتی مناسب و متعددی استفاده شود، اگر بدن کبک به اندازه کافی ویتامین دریافت نکند، سلامت آنها در برابر بسیاری از بیماری ها به خطر می افتد چرا که متابولیسم دفاعی کبک تحت تاثیر کمبود ویتامین، تضعیف می شود و مقاومت کمتری خواهد. همچنین ؛
فراموش نکنید که ویتامین سازی باید در بدن پرندگان تقویت شود پس سعی کنید که ویتامین های مناسبی را در جیره غذایی آنها بگنجانید تا متابولیسم دفاعی بدن آنها برای دریافت ویتامین تقویت شود. برای جبران این امر به شما پرورش دهندگان عزیز توصیه می کنم، ویتامین ها در مقداری آب حل کرده و در آبخوری آنها بریزید البته برای اینکه نتیجه بهتری از اینکار بگیرید، اجازه بدهید تا کبک ها به مدت ۱ الی ۲ ساعت تشنه بمانند.
ترکیب انواع ویتامین ها با جیره ای که مصرف می کنند هم ، ایده مناسبی است شما می توانید آنها را با غذای کبک ترکیب کرده و در اختیار شان بگذارید تا کمبود انواع ویتامین ها در بدن آنها جبران شود.